Cijevna piezoelektrična keramika

Piezoelektrična keramika, koja pretvara vanjske sile u električnu energiju, može proizvesti piezo...

WeChat

Piezoelektrična keramika, koja pretvara vanjske sile u električnu energiju, može proizvesti piezoelektrične zapaljive dijelove, pokretne rendgenske izvore napajanja i detonatore projektila. Korištenjem dva piezoelektrična keramička stupa promjera 3 mm i visine 5 mm umjesto običnog kremenja može se napraviti plinski elektronski upaljač koji se neprekidno osvjetljava desetke tisuća puta. Korištenje piezoelektrične keramike za pretvaranje električne energije u ultrazvučnu vibraciju može se koristiti za istraživanje položaja i oblika podvodne ribe, nerazorna metalna detekcija, ultrazvučno čišćenje, ultrazvučno liječenje, također se može napraviti u različitim ultrazvučnim rezačima, uređajima za zavarivanje i lemljenje, plastičnu i čak metalnu obradu.
 
Piezoelektrična keramika je osjetljiva na vanjske sile, tako da čak mogu osjetiti poremećaj zraka uzrokovan krilima letećih insekata koji se slažu iznad desetak metara i pretvaraju iznimno slabe mehaničke vibracije u električne signale. Ova svojstva piezoelektrične keramike mogu se koristiti u sonarnom sustavu, otkrivanju vremena, telemetrijskoj zaštiti okoliša, kućanskih aparata i tako dalje.
 
Podmorski ronjenje u duboko more opremljeno je sonarnim sustavima pod nazivom podvodni izviđači. To je neophodna oprema za podvodnu plovidbu, komunikaciju, izviđanje neprijateljskih brodova, brišući neprijateljske mine i snažan alat za razvoj morskih resursa. Može otkriti ribe, istražiti topografiju morskog dna i zemljišne oblike. U ovom sustavu sonara nalazi se par svijetlih "oči" - piezoelektrični keramički podvodni pretvornik. Kada akustični signal koji odašilje podvodni akustični pretvornik dotakne cilj, on će proizvesti signal refleksije. Signal refleksije prima drugi prijemni podvodni akustički pretvornik, a zatim se pronađe cilj. Trenutno piezoelektrična keramika je jedan od boljih materijala za izradu podvodnih akustičkih pretvornika.
 
U medicini, liječnik postavlja piezoelektričnu keramičku sondu na mjesto ispitivanja tijela, šalje ultrazvučni val nakon elektrifikacije i šalje ga natrag u tijelo kada dotakne tkivo tijela, zatim prima jeku i prikazuje je na fluorescentnom zaslonu, pa liječnik može razumjeti unutarnje stanje tijela.
 
U industriji u geološkom detektoru postoje piezoelektrični keramički elementi, koji se mogu koristiti za prosudbu geološkog stanja stratuma i otkrivanje podzemnih mineralnih naslaga. Tu je i transformator u TV - naponskom keramičkom transformatoru, koji je manji u veličini, lakši u težini, s učinkovitosti od 60% do 80%. Može izdržati 30.000 volti visokog napona, održavati stabilan napon i u potpunosti ukloniti kvar zamućenja i izobličenja TV slika.
 
U prostoru polja, piezoelektrični girosoponi od piezoelektrične keramike su kormila svemirske letjelice i sateliti koji lete u prostoru. Ovisno o "kormilu", svemirska letjelica i sateliti mogu osigurati njihov utvrđeni položaj i put. Mali i izuzetan piezoelektrični žiroskop ima visoku osjetljivost i dobru pouzdanost.
Cijevna piezoelektrična keramikaCijevna piezoelektrična keramika

TAG ultrasonic:


Title:
Name:
Email:
Tel:
Contents: